“Dit jaar ga ik echt mijn boek schrijven”

Hoe vaak heb je dit al tegen jezelf gezegd? Vaker dan je wilt toegeven? Het lukt je maar niet om dat boek te schrijven.

Telkens als je achter je computer gaat zitten, gebeurt er dit:

 • Je voelt een enorme druk.
 • Je denkt: “wie ben ik dat dit mij gaat lukken?”
 • Je hoort dat stemmetje in je hoofd: “dat is nou niet echt een goeie tekst, toch?”
 • Je staart naar je scherm, hoe ga je beginnen?
 • Je denkt opeens aan de was die nog in je droger zit of je boodschappenlijstje.
En daar gaan je goede intenties. Je inspiratie om te schrijven is totaal verdwenen.

Dat schiet lekker op. Misschien morgen maar weer eens proberen?

⋅gratis kennismaking⋅

Schrijf je boek in 5 dagen

Waarom wil je je boek schrijven?

Ik ontmoet als tekstschrijver veel gepassioneerde ondernemers, zoals jij, die vanuit een diep verlangen voor zichzelf zijn begonnen. Vaak ben je je er niet van bewust, maar jouw verhaal maakt een groot onderdeel uit van jouw bedrijf, jouw passie, jouw levenswerk. Doordat het jouw persoonlijke en unieke verhaal is, is het heel waardevol wanneer je het gaat delen.

Ik kom ook mensen tegen, zoals jij, die je levensverhaal op papier wil zetten. Wat je hebt meegemaakt. Hoe dat is gekomen. Waar je nu staat en hoe je dat is gelukt. Welk pad je hebt bewandeld. Welke keuzen je hebt gemaakt. En wat je in de toekomst voor je ziet en wat je wilt gaan doen. Omdat je lessen hebt geleerd van je levensverhaal. En daar anderen mee wil inspireren. Prachtige levensverhalen die je kunt delen in een boek.

Maar week na maand gaat voorbij, zonder dat je er iets aan doet. Misschien vind je dat je nog net niet goed genoeg bent.

En eigenlijk vind je het best spannend wat er gebeurt als je er wél voor gaat.

Dus alles wat je door de jaren heen verzameld hebt, blijft in je la liggen of in een folder op je computer of in je hoofd.

Waar niemand het ooit vindt. En niemand ooit door jouw kennis, jouw verhaal, zal veranderen.

 

Klinkt het bekend?

Veel mensen dromen van het schrijven en uitgeven van een boek maar doen het niet.

Heb je de diepe wens om jouw verhaal op te schrijven maar krijg je het niet voor elkaar? Weet je niet hoe?

Dan is Schrijf je boek in 5 dagen voor jou. Het is echt makkelijker dan je denkt.

Waarom in 5 dagen?

Ik schreef, met de juiste voorbereiding, een e-boek in drie dagen. En ik weet dat het mogelijk is om een heel boek in vijf dagen te schrijven.  Ook jij kan het, echt. Dus het ligt niet alleen aan het volgen van de juiste stappen. Het is ook mogelijk omdat je niet meer kunt uitstellen. Je kunt in deze vijf dagen geen excuses meer bedenken of manieren vinden waarom het boek er niet komt.

In deze vijf dagen zorg ik ervoor dat je echt aan de slag gaat. Je zet een proces in gang. Ik laat je de manier zien waardoor je zekerheid krijgt in je onderwerp en in jezelf. Wat het stappenplan is wat je volgt. Vertrouwen krijgt in de kennis die je hebt. En hoe je blijft schrijven omdat je precies weet wat je op papier zet. Je zit in de juiste flow die je tijdens deze vijf dagen niet doorbreekt. Je blijft doorschrijven. Je maakt je boek af.

Waarom is Schrijf je boek in 5 dagen voor jou?

 • Wanneer je je boek schrijft is het meer dan een techniek. Het is een emotionele reis. In Schrijf je boek in 5 dagen ga je aan de slag met twijfel, angst en belemmeringen. Je krijgt vertrouwen in jezelf en in het schrijven van je boek. Zin voor zin. Pagina voor pagina. Tot het af is.
 • Je gaat georganiseerd aan de slag. Als je geen schrijver bent, is 100 woorden op papier een uitdaging. Een heel boek lijkt daarom een enorme berg die je over moet. In Schrijf je boek in 5 dagen leer je stappen zetten. Een voor een. Er is namelijk een manier die zelfs jij kan volgen. Als je eenmaal weet welke stappen dit zijn, schrijf je vlot en gemakkelijk. Omdat je weet hoe je het aanpakt.
 • Je leert hoe je precies DAT verhaal schrijft wat je lezer graag wilt lezen. Je weet precies hoe de indeling van je boek er uit ziet. Je weet precies wat je in elk hoofdstuk zet. Wat je boodschap is. Je weet wat je gaat schrijven. Zo blijf je zin houden in het schrijven, zelfs op dagen dat je het even niet meer ziet zitten.
 • Je gaat vijf dagen achter elkaar, zonder onderbreking werken aan je boek. Zonder afleiding, met focus op dat wat je te doen hebt: jouw waarde op papier zetten. Jouw verhaal verdient het om bij de mensen te komen die op jouw boodschap, jouw verhaal zitten te wachten. En die zijn er, echt waar. Jouw kennis inspireert, moedigt aan. Omdat het ze helpt. Ze weten wat ze kunnen doen, wat mogelijk is. Als je er zeker van bent dat jouw boek geschreven moet worden lees dan verder.
Over Mirja Hennink. In beeld is Mirja, leunend tegen een deurpost.
Mijn naam is Mirja Hennink.
Ik ben tekstschrijver.

Ik schreef al veel verhalen, blogs, interviews, artikelen en teksten in mijn leven. Ook schreef ik twee e-boeken. En mocht ik Mirella Herwegh helpen met het schrijven van haar boek: ‘Voorbij de schaamte kom ik.’

Mirella had een stap genomen en haar verleden aan het papier toevertrouwd. Maar er ontbrak nog iets. Ze kon het nog beter maken. Welke stappen heeft ze gezet? Waar staat ze in het heden? Hoe ziet haar leven er nu uit? Wat brengt de toekomst? Wat zijn haar wensen? Wat wil ze met het boek? Ze was al op weg. Haar verhaal was goed. Maar door deze aanvullingen en mijn begeleiding werd het een succes.

Volledig. Compleet. Klaar voor publicatie. Klaar voor de wereld.

Soms heb je een andere blik nodig. Een nieuwe kijk. Hulp om weer aan de slag te gaan.

“Ik schreef alle teksten in mijn boek. En besloot op een dag hulp te vragen aan een ervaringsdeskundige op het gebied van het schrijven van teksten. Mirja ken ik via mijn zakelijk netwerk. Zo gebeurde het dat ik besloot de intense verhalen met haar te delen. Het werd mij duidelijk dat mijn verhaal stond als een huis, de inhoud waardevol was en zij mij zou gaan helpen bij het verwezenlijken van dit boek.

In een persoonlijk gesprek met haar adviseerde ze me, naast de teksten over mijn kind-ervaring, teksten te schrijven over wie ik vandaag ben. Waar ik sta en wat de obstakels zijn waarmee ik te maken heb, in alle rollen die mij dagelijks of wekelijks bezighouden. Hoe ik het in het leven sta, waar ik tegenaan loop en waar of hoe ik ergens mee aan de slag ga. Kortom, zij hielp me dit boek compleet te maken, ze haalde het verleden naar het heden en ik zorgde voor de tekst. Je maakt tenslotte niet dingen voor niks mee. Vaak hebben dingen een hoger doel, het is een kwestie dat te ontdekken in het leven. Al vraag ik mij bij veel onderwerpen af: WAAROM? Hiervoor gaat mijn waardering en dank uit aan haar, ze maakte het proces inzichtelijker en maakte de inhoud van mijn boek zo nog waardevoller.”

Mirella Herwegh

Voorbij de schaamte kom ik

Schrijf je boek in 5 dagen

Schrijf je boek in 5 dagen is speciaal gemaakt voor elke ondernemer of verteller van een levensverhaal die:

 • niet weet hoe je een boek schrijft of waar je begint.
 • steeds start maar het boek nooit afmaakt.
 • een helder stappenplan zoekt.
 • in actie wil komen maar de tijd er niet voor vindt.
 • begeleiding zoekt op momenten dat het even niet lukt.

Het is mijn passie om jou je waarde en kracht die je hebt te laten ontdekken en daar vertrouwen in te hebben. Schrijven over je levenservaringen kan ingewikkeld zijn. Misschien heb je heel veel verhalen die de moeite waard zijn. Ik inspireer en ondersteun je bij het vinden van de moed om jouw verhaal te vertellen. Ik geef je focus en begeleid je zodat je weet hoe je aan jouw verhaal vorm en inhoud geeft.

Ik help je bij het schrijven van je boek. Ik weet precies welke concrete stappen je zet waardoor je in actie komt en je boek af komt. Met mijn begeleiding leer je omgaan met je belemmeringen, zet je die stem in je hoofd uit. Ik leer je hoe je een stappenplan maakt zodat je elke dag weet waarover je schrijft. Je hebt focus. Je bent vijf dagen bezig met jezelf en met je boek. Je gaat zelf aan de slag, maar je staat niet alleen. Je deelt je reis met de andere aanwezigen. Zo inspireer en stimuleer je elkaar.

Het uiteindelijke doel en resultaat is dat je een boek in handen hebt. Wat laat zien dat je ervaringsdeskundige bent. Wat je het vertrouwen geeft dat je expert BENT. Dat je verhaal de moeite waard is. Het enige wat je hoeft te doen is het op de juiste manier te laten zien.

Stel niet langer uit. Neem je eerste stap.

Vraag nu je gratis persoonlijke gesprek met mij aan.

Neem nu een volgende stap!

Schrijf JOUW BOEK.

Kom vandaag nog in ACTIE.

Meld je aan voor je voor je gratis persoonlijke gesprek met mij.

(als je de agenda niet ziet, kan het liggen aan je cookie-instellingen)