⋅ Bouw Je Blauwdruk⋅

 

Belangrijke informatie

 

Lieve schrijver,

Je hebt de Bouw Je Blauwdruk sessie achter de rug. Superleuk  om samen te werken en om jou uit te leggen wat de beste start is voor het schrijven van je boek.

Dank je wel voor je vertrouwen in mij.

Op deze pagina staat alle informatie die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan met je blauwdruk. Lees het goed door. Als je klaar bent, leg je je blauwdruk aan mij voor zodat je eenmalig feedback krijgt op wat je hebt gemaakt! Mocht je in de tussentijd vragen hebben, mail gerust naar mij.

Veel succes met maken van je Blauwdruk.

Warme groet, Mirja

 

De Blauwdruk

Je gaat aan de slag met post-its, of welke manier voor jou werkt.

  • Je bepaalt het onderwerp van je boek en schrijft dit op een post-it.
  • Heb je al een titel? Schrijf die op een aparte post-it op.
  • Bedenk de hoofdstukken van je boek. Welke onderwerpen wil je in je boek op basis van het onderwerp van je boek behandelen? Schrijf elk hoofdstuk op een aparte post-it op.
  • Ga vervolgens aan de slag met de paragrafen van je boek.

Na de blauwdruksessie vind je de opname op deze pagina bij ‘opnamen terugkijken’ hieronder.

Om je blauwdruk te maken heb ik een document voor je dat je hier kunt downloaden.

Het maken van de blauwdruk is jouw optimale voorbereiding voor het schrijven van je boek. Hiermee neem je de regie en zorg je ervoor dat je boek afkomt. Het is je stappenplan waarmee jij je boek gaat schrijven. Neem er dus de tijd voor!

Opnamen/ terugkijken

Hier vind je de opname van de blauwdruksessie. Mocht het niet lukken om de opname te bekijken, laat het mij weten.

Documenten

Blauwdruk-format
Om je te helpen bij het maken van je blauwdruk vind je hier het format. Zodra je klaar bent met je post-its en tevreden bent over je blauwdruk, neem je deze over in dit document. Het document, als het af is en je bent tevreden, leg je aan mij voor via de mail

Onderwerp/ titel – hoofdstukken
Je begint met het bedenken van je onderwerp. Heb je dat al, dan schrijf je je titel van je boek op. En ga je verder met het maken van je hoofdstukken. Hier vind je aanwijzingen hoe je dit doet.

Paragrafen – stellingen – vragen
Je gaat werken met stellingen en vragen. In dit document vind je handige tips voor het maken van je paragrafen met stellingen en vragen. En je leest waarom je stellingen en vragen maakt.

Heb je hulp nodig bij het maken van je blauwdruk? Kijk dan naar de opname van de Blauwdruksessie. Je vindt deze eerder op deze pagina.

Overzicht
Wil je het complete overzicht hebben van je boek en dat als leidraad gebruiken? Dan is dit het werkboek dat je nodig hebt. 

Innerlijk Kompas Interview

Ik bied je het Innerlijk Kompas Interview aan. Het helpt je in het schrijven.

In het Innerlijk Kompas Interview verken je je persoonlijke drijfveren voor het schrijven van je boek.

Het interview bied je een heldere richting voor je schrijfproces. Het geeft niet alleen inzicht in wie je bent, maar helpt je ook om een krachtige, authentieke boodschap te schrijven aan de lezer van je boek. Je begrijpt jezelf beter en je kunt de inzichten gebruiken als  ‘brandstof’ om je verhaal te structureren op een manier die resoneert met je lezers.

Daarnaast helpt het mij om je nog beter te kunnen begeleiden. Stuur mij een mail als je hiervoor belangstelling hebt.

Je Boek Schrijven

Ik geef drie keer per jaar een schrijfretraite. Daar zit je met maximaal 10 gelijkgestemden te schrijven aan je boek onder onze deskundige begeleiding. 

In alle rust schrijf je op een plek naar keuze (bij elkaar of in afzondering) aan je boek. Ik heb een programma dat ik afstem op de behoeften die er zijn bij de schrijvers. Je werkt voornamelijk aan je boek, maar er is ook ruimte voor meditatie en reflectie.

Waarom deelnemen?

Je gaat het echt doen! Je gaat vijf dagen aan de slag met je boek. Aan het eind van deze vijf dagen heb je je manuscript in handen. Ik ben 24/7 beschikbaar en je krijgt mijn deskundige begeleiding. Je kunt mij feedback vragen op wat je schrijft.

Tijdens de schrijfretraite richt je je volledig op het schrijven zonder afleidingen, waardoor je productiever bent en je boek af komt.

De verandering van omgeving, dat je alleen maar bezig bent met het schrijven en omdat je met gelijkgestemden bent, doe je ideeën en inspiratie op.

Je hebt doorzettingsvermogen. Het schrijven tijdens de schrijfretraite, ondanks eventuele uitdagingen, vergroot je zelfvertrouwen en je vastberadenheid om je boek te schrijven.

Belangstelling?

Wil je er meer over weten, neem dan contact met mij op of kijk hier voor meer informatie.

Je boek is klaar

Ben je klaar met het schrijven van je boek en ben je op zoek naar een ervaren redacteur om je tekst na te kijken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Als tekstschrijver en ervaren redacteur begrijp ik dat het lastig is om je eigen boek te redigeren. Het is moeilijk om objectief naar je eigen werk te kijken en ziet fouten al snel over het hoofd. Geef je boek aan mij en ik zorg ervoor dat jouw zakelijke boek of levensverhaal zorgvuldig nagekeken wordt en klaar is om te publiceren.

Correctie van fouten

Ik kijk je boek na en spoor eventuele fouten op, zoals spelfouten, grammaticale fouten en verkeerd gebruik van interpunctie. Zo zorg ik ervoor dat je tekst foutloos is en professioneel overkomt. Een slecht geschreven tekst verliest zijn kracht en impact. Als je lezer niet geboeid is of de tekst niet begrijpt, nemen ze niet de gewenste actie. Dit leidt tot gemiste kansen of een gebrek aan resultaten.

Leesbaarheid verbeteren

Ik maak je tekst leesbaar door zinnen en alinea’s te herschrijven, de woordkeuze te verbeteren en de structuur te verhelderen. Dit maakt het gemakkelijker voor je lezer om je verhaal te begrijpen en te volgen.

Boodschap versterken

Ik help je om je boodschap krachtiger over te brengen. Ik kijk waar je zwakke argumenten versterkt, overbodige informatie verwijdert en de logische samenhang verbetert. Daarnaast geef ik waardevolle suggesties om de inhoud aan te passen, zodat jouw boek nog krachtiger wordt.

Tekst structureren

Ik orden je tekst, verwijder onnodige herhalingen, onduidelijkheden en overbodige informatie. Dit maakt je tekst beknopter, duidelijker en beter gestructureerd.

Tijd en moeite besparen

Door mij in te schakelen, bespaar je kostbare tijd en moeite. Ik neem je het redigeerwerk uit handen, zodat jij je kunt richten op andere belangrijke taken en er zeker van kunt zijn dat je boek goed verzorgd wordt.

Vertrouw erop dat ik je tekst professioneel bewerk. Ik let op de kleinste details en houd oog voor jouw eigen stijl en stem. Samen zorgen we ervoor dat jouw verhaal goed tot zijn recht komt en een blijvende indruk maakt op je lezers.

Vormgeven, drukken, uitgeven

Ik help je niet alleen met het redigeren van je manuscript, maar ook met het vormgeven, drukken, publiceren/uitgeven en promoten ervan.

Ben je klaar om jouw zakelijke boek of levensverhaal te publiceren? Aarzel niet langer en laat mij je helpen. Neem vrijblijvend contact met me op en ontdek hoe ik je kan ondersteunen.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden vind je hier.