⋅ Schrijfretraite ⋅

 

Belangrijke informatie

 

Lieve schrijver,

Ik kijk ongelooflijk uit naar de 5-Daagse Schrijfretraite van vrijdag 22 tot en met dinsdag 26 maart 2024 in Hoevehotel Hof Christina in Vrouwenpolder.

Ik vind het erg leuk dat je erbij bent. Dank je wel voor je vertrouwen in mij.

Op deze pagina staat een aantal belangrijke zaken ter voorbereiding van de Schrijfretraite. Lees het goed door en neem de tijd om je goed voor te bereiden, zodat je het maximale uit de Schrijfretraite haalt.

Veel succes met alle voorbereidingen! Mocht je in de tussentijd vragen hebben, mail gerust naar mij.

Warme groet, Mirja

 

De Blauwdruk

+

kennismaking

Op maandag 4 maart 2024 staat de voorbereidende blauwdruksessie op de agenda. We gaan aan de slag met je blauwdruk en je vragen en je maakt kennis met de andere deelnemers aan de schrijfretraite.

Ik raad je aan om vóór 4 maart de tijd te nemen alvast aan je  blauwdruk te beginnen. Zo haal je het maximale uit de blauwdruksessie.

Dus dat betekent dat je met post-its (of welke manier voor jou werkt) aan de slag gaat.

  • Je bepaalt het onderwerp van je boek en schrijft dit op een post-it.
  • Heb je al een titel? Schrijf die op een aparte post-it op.
  • Bedenk de hoofdstukken van je boek. Welke onderwerpen wil je in je boek op basis van het onderwerp van je boek behandelen. Schrijf elk hoofdstuk op een aparte post-it op.
  • Ga vervolgens aan de slag met de paragrafen van je boek.

Blauwdruksessie

Datum: maandag 4 maart 2024
Tijd: 14 – 16 uur
Google Meet link: https://meet.google.com/sbg-cifh-mzh

Kun je niet? Geen probleem.

Na de blauwdruksessie vind je de opname op deze pagina bij ‘opnamen terugkijken’ hieronder.

Om je blauwdruk te maken heb ik een document voor je dat je hier kunt downloaden.

Het maken van de blauwdruk is jouw optimale voorbereiding voor de schrijfretraite. Hiermee neem je de regie over het schrijven van je boek en dat het afkomt. Het is je stappenplan waarmee jij je boek gaat schrijven. Neem er dus de tijd voor!

 

Opnamen/ terugkijken

Hier vind je (na 4 maart) de opname van de blauwdruksessie van 4 maart 2024.

Documenten

Blauwdruk-format
Om je te helpen bij het maken van je blauwdruk vind je hier het format. Zodra je klaar bent met je post-its en tevreden bent over je blauwdruk, neem je deze over in dit document. Het document neem je mee naar de schrijfretraite.

Onderwerp/ titel – hoofdstukken
Je begint met het bedenken van je onderwerp. Heb je dat al, dan schrijf je je titel van je boek op. En ga je verder met het maken van je hoofdstukken. Hier vind je aanwijzingen hoe je dit doet.

Paragrafen – stellingen – vragen
Je gaat werken met stellingen en vragen. In dit document vind je handige tips voor het maken van je paragrafen met stellingen en vragen. En je leest waarom je stellingen en vragen maakt.

Heb je hulp nodig bij het maken van je blauwdruk? Kijk dan naar deze video en de opname van de Blauwdruksessie. Je vindt ze eerder op deze pagina.

Praktische zaken

We verblijven in Hoevehotel Hof Christina in Vrouwenpolder. Het is een heel passende omgeving voor een retraite. Rust, ruimte, zee en bos zijn in de buurt. We hebben het hele hotel voor onszelf zodat we ongestoord en in alle rust en focus aan de slag gaan.

Je hebt een mooie eenpersoonskamer met badkamer voor jezelf. We hebben een gezamenlijke ruimte met een ‘stamtafel’ waar de dagen beginnen en eindigen. Verder zijn er veel mogelijkheden om met elkaar te schrijven of in afzondering. Gedurende de pauzes en tijdens het ontbijt en diner zitten we bij elkaar in de eetruimte. Er zijn voldoende koffie, thee en water faciliteiten aanwezig. Gedurende de retraite gebruiken we geen alcohol.

De maaltijden van de schrijfretraite zijn goed en gezond. Er wordt vers gekookt. We koken vegetarisch. Mocht je dieetwensen hebben, dan hoor ik het graag. Stuur mij een mail en dan geef ik het door aan de kok. Als je jouw eigen spullen mee wilt nemen, dan kan je dat in de aanwezige koelkast bewaren.

Wil je een voorovernachting boeken of langer blijven in het hotel? Dat is mogelijk. Neem dan zelf contact op met Hof Christina en maak rechtstreeks afspraken. Geef aan dat je voor de schrijfretraite komt. 

Innerlijk Kompas Interview

Ik bied je het Innerlijk Kompas Interview aan. Het helpt je in het schrijven.

In het Innerlijk Kompas Interview verken je je persoonlijke drijfveren voor het schrijven van je boek.

Het interview bied je een heldere richting voor je schrijfproces. Het geeft niet alleen inzicht in wie je bent, maar helpt je ook om een krachtige, authentieke boodschap te schrijven aan de lezer van je boek. Je begrijpt jezelf beter en je kunt de inzichten gebruiken als’ brandstof’ om je verhaal te structureren op een manier die resoneert met je lezers.

Daarnaast helpt het mij om je nog beter te kunnen begeleiden. Stuur mij een mail zodat we het gesprek kunnen inplannen.

Tijdschema

Vrijdag

09.30 – 10.00 ontvangst met koffie en thee
10.00 – 12.30 introductie en blauwdruk
12.30 – 13.30 uur lunch
13.30 – 15.00 uur pauze en kamer inchecken
15.00 – 18.30 uur schrijven
18.30 – 19.30 diner
19.30 – 21.00 uur avondprogramma
21.00 – 21.30 uur dagafsluiting

Zaterdag, zondag en maandag

08.00 uur ontbijt
09.00 uur dagstart
10.00 – 12.30 uur schrijven
12.30 – 13.30 uur lunch
13.30 – 15.00 uur pauze
15.00 – 18.30 uur schrijven
18.30 – 19.30 diner
19.30 – 21.00 uur avondprogramma
21.00 – 21.30 uur dagafsluiting

Dinsdag

08.00 uur ontbijt en kamer uitchecken
09.00 uur dagstart
10.00 – 12.30 uur schrijven
12.30 – 13.30 uur lunch
13.30 – 15.30 uur schrijven
15.30 – 17.00 afronding 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden vind je hier.