⋅ 15 t/m 19 november 2024⋅

 

Schrijfretraite

Jouw eigen boek in 5 dagen 

Jouw eigen boek: droom of realiteit?

Droom je ervan om je eigen boek te schrijven? Misschien gaan de teksten al regelmatig door je hoofd. Misschien denk je vaak: dat zou ik op moeten schrijven. Of misschien neem je je al jaren voor om eindelijk dat boek eens te schrijven. Maar het is er nog niet van gekomen.

Het schrijven van je boek kan in 5 dagen. Dat is de reden dat ik deze 5-daagse Schrijfretraite geef. Want tijdens deze dagen schrijf je jouw boek. Een boek van ongeveer 350 bladzijden.

Misschien ontbreekt het je aan tijd. Worden je dagen in beslag genomen door gezin, werk en allerlei andere zaken die op de agenda staan. Je wil het wel, maar het ontbreekt je aan de juiste focus.

Misschien twijfel je. Je wil het wel, maar je hebt geen flauw benul hoe je het vorm kan geven. Misschien ben je bang voor wat er allemaal mis kan gaan. Maar zoals het is met alles, geldt ook hiervoor: wanneer je je acties laat bepalen door je zorgen voor de toekomst, gebeurt er niets.

Denk liever net als Pipi Langkous: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. En zeker met de methode die ik heb ontwikkeld en de focus tijdens de 5 dagen, heb je aan het eind van de Schrijfretraite jouw manuscript klaar.

Speciaal voor jou geef ik deze schrijfretraite

Want één ding is zeker: Het verhaal is er. Het boek zit al in jou. Je hoeft het alleen maar op te schrijven en je hoeft hier geen maanden of jaren over te doen. Het kan snel. Het kan in 5 dagen.

Is de tijd gekomen om je boek te schrijven? Schrijf je direct in voor de 5-Daagse Schrijfretraite. 

De 5-Daagse Schrijfretraite geef ik van vrijdag 15 november t/m dinsdag 19 november 2024 in Hof Christina in Vrouwenpolder. Een fijne plek om je 5 dagen terug te trekken en te focussen op het schrijven van je boek.

Jij gaat in deze 5 dagen je boek schrijven

Je krijgt 5 dagen lang ondersteuning van mij als expert en autoriteit op mijn vakgebied. Ik heb jarenlange ervaring in het schrijven en in het coachen. Tijdens deze vijf dagen kan je volop gebruik maken van mijn expertise.

De 5-daagse schrijfretraite bestaat uit 3 onderdelen

 • Het maken van je blauwdruk, de beste voorbereiding voor je boek.
 • Het schrijven van het boek, onder mijn deskundige begeleiding, 5 dagen lang.
 • Het uitgeven van het boek, ik vertel je er alles over tijdens de schrijfretraite.

Er is deze dagen voldoende ruimte voor stilte en reflectie. Zodat het boek vanuit flow en vertrouwen ontstaat.

Het Maken van de Blauwdruk

Een blauwdruk is een overzicht van de inhoud van je boek. Dit is je belangrijkste voorbereiding van je boek. Je weet precies wat je gaat schrijven. Daarmee is het voor jou veel eenvoudiger om geïnspireerd te schrijven en het maakt het ook eenvoudiger om het werkelijk te doen. Het boek zit wellicht al in je hoofd. De blauwdruk helpt je om het boek vanuit je hoofd werkelijk op papier te zetten. 

Op basis van het format wat je van mij krijgt, ga je aan de slag. Het format en de blauwdruk behandel ik tijdens de voorbereidende online sessie. Deze sessie vindt plaats op vrijdag 18 oktober van 14.00-16.00 uur. Noteer deze datum alvast in je agenda.

Reserveer ook tijd in je agenda om je blauwdruk te maken, zodat je met je blauwdruk op de retraite verschijnt. Je kan voorafgaand aan de schrijfretraite je blauwdruk aan mij voorleggen. Je ontvangt mijn feedback.

Het Schrijven van het Boek

Tijdens de 5-daagse schrijf je jouw boek. Ik begeleid je gedurende deze 5 dagen in jouw schrijven. Om het ook werkelijk in deze 5 dagen te schrijven werk ik met de Schrijfmethode. Dit is een methode waarmee je geautomatiseerd en geïnspireerd schrijft. Tijdens het schrijven word je geconfronteerd met jouw beperkende patronen en gedachten. Het is bijvoorbeeld niet goed genoeg of wie zit er op jouw boek te wachten. Het werken met de schrijfmethode is behulpzaam in het enkel waarnemen van deze patronen en toch door te gaan met schrijven.

Het Uitgeven van het Boek

Nadat het boek is geschreven moet het uiteraard ook uitgegeven worden. Ik behandel alle opties die er zijn en alle stappen die je daarin zet tijdens de schrijfretraite. 

De 5-Daagse Schrijfretraite geef ik van vrijdag 15 november t/m dinsdag 19  november 2024 in Hof Christina in Vrouwenpolder. Een fijne plek om je 5 dagen terug te trekken en te focussen op het schrijven van je boek.

Waarom deze schrijfretraite onmisbaar is

Hoe cool is het om in 5 dagen je boek te schrijven! Het kan tijdens de 5-Daagse Schrijfretraite. Er zijn 9 redenen waarom het zo waardevol is naar de Schrijfretraite te komen:

 1. Door te schrijven bekrachtig je dat je een goed en juist mens bent, het        bevordert je positieve zelfbeeld en het vergroot je zelfvertrouwen.
 2. Je geeft jezelf wat jij graag wil ontvangen. In plaats van dat je je eigen behoeften onderdrukt, vervul je ze. Het is dus een groot cadeau aan jezelf.
 3. Je ontdekt dat je het echt kan. Jij bent in staat om in korte tijd een inhoudelijk goed en waardevol boek te schrijven.
 4. Je ontdekt dat je net zo leuk, uniek en interessant bent als ieder ander. Je hoeft anderen niet op een voetstuk te plaatsen, want je kan het zelf ook.
 5. Je ontdekt dat je een goed en waardevol boek schrijft, zonder dat je nog meer hoeft te weten dan dat je nu al weet. Je weet genoeg en je bent zelf de belangrijkste bron waar je uit put.
 6. Je ontdekt dat je kan vertrouwen op jezelf. Want je kan meer en weet meer dan je denkt.
 7. Je maakt de keus om er echt voor te gaan, zodat je creatieve ideeën werkelijk vorm en inhoud krijgen. Anders blijft het bij creatieve ideeën.
 8. Met een boek stel je je kwetsbaar op en dat maakt je heel sterk. Je ontdekt dat dat lezers inspireert en stimuleert.
 9. Je zet jezelf op de eerste plaats en creëert tijd en ruimte voor jezelf, zonder dat je wordt afgeleid door allerlei andere zaken.

De 5-Daagse Schrijfretraite geef ik van vrijdag 15 t/m dinsdag 19 november  2024 in Hof Christina in Vrouwenpolder. Een fijne plek om je 5 dagen terug te trekken en te focussen op het schrijven van je boek.

Investering

De investering voor deze 5-daagse Schrijfretraite is 2175,- euro exclusief btw. Deze prijs is inclusief verblijfskosten.

Ik realiseer mij heel goed dat het een flinke investering is. Maar het is een investering in een droom die je waar gaat maken. 

Waarom is een investering in deze schrijfretraite zo belangrijk?

Je leest dit niet voor niets. Kennelijk heb je de behoefte en het verlangen om een boek te schrijven. Waarmee je jouw verhaal met de wereld deelt en impact maakt. Het is fijn als je een expert hebt die je begeleidt in dit proces. Iemand die je directe feedback geeft, die je een spiegel voorhoudt, die je voorziet van praktische en direct toepasbare tips.

Misschien denk je dat je het ook alleen kan. En misschien kan je dat ook. Als je geen last hebt van allerlei zaken die het schrijven moeilijk maken en zorgen voor stagnatie in plaats van vooruitgang:

 • twijfels
 • onzekerheden
 • perfectionisme
 • oordelen
 • angst
 • besluiteloosheid

Dat kan er zomaar voor zorgen dat je het boek waar je van droomt nooit schrijft. Ook de ratrace van hard werken, te veel moeten van jezelf en je altijd volle agenda is bepaald niet behulpzaam bij het schrijven van een boek.

Maak de keus om het te doen

Als je echt wil dat het boek er komt, moet je de keus maken om het werkelijk te doen. Laat het niet bepalen door twijfels of onzekerheden. Twijfels en onzekerheden zijn er nou eenmaal. Je kan er ondanks dat voor kiezen om toch te gaan schrijven. Je zal ontdekken dat die twijfels juist verdwijnen door te schrijven.

Kan je daarbij wel een duw in de rug gebruiken?

Ik raad je aan om vandaag nog te investeren in de 5-daagse Schrijfretraite. Die investering geeft je 2175 redenen om wél dat boek te schrijven. Een flinke duw in de rug om wél je dromen waar te maken.

Het is een manier om tegen jezelf te zeggen: “Ik zet me in voor mijn boek. Ik ga het schrijven. Ik weet dat ik deze potentie heb.”

Maak van 15 t/m 19 november 2024 tijd vrij in je agenda. We verblijven in Hof Christina in Vrouwenpolder waar je je vijf dagen terug trekt om je boek te schrijven. Ideale omstandigheden om jouw droom waar te maken.

De keus is aan jou

Jij hebt wellicht al jaren het plan om dat boek te schrijven. Hebt het al grotendeels in je hoofd. Het boek komt er nooit als je niet vandaag besluit om deze investering te doen. Dat weet ik op basis van mijn jarenlange ervaring. Dan blijft het gewoon bij een plan. Wat ook prima is, je maakt uiteraard zelf een keus.

Succesverhalen

Dit zijn de succesverhalen en ervaringen van ‘mijn schrijvers’.

Deze week heeft mij en Dorthe Schipperheijn opgeleverd dat de outline van ons boek klaar is. Mijn saboteur, de avoider, heeft weinig ruimte gekregen! Dankzij jou kwamen we telkens weer op het rechte schrijverspad. Dank voor een fijne inspirerende week. Ons boek gaat echt ons boek worden!

Ellen Seffens

Trainer, Coach

Ik wist precies welk boek ik wilde schrijven. Maar ik hikte er enorm tegen aan om ook echt eraan te beginnen. Mirja heeeft mij over die drempel geholpen. Zij bood een veilige, warme omgeving die uitnodigde om aan het verhaal te beginnen. Zij stond de hele week naast mij en gaf mij het vertrouwen dat ik dit kan. Behalve de retraite zelf was de voorbereiding met de blauwdruk ook heel prettig en waardevol. Door de blauwdruk vooraf te maken was ik de drempel al over gestapt voordat ik er zelf erg in had.

Eshter van der Klis

Auteur, https://www.instagram.com/esthervanderklis/

Ik ben voor de tweede keer op schrijfretraite bij Mirja. De schrijfretraite beveel ik van harte aan vanwege de rust en de ruimte. In deze vijf dagen staat niets je in de weg om een mooie basis te maken met je boek. Ik kijk uit naar het volgende boek en de volgende retraite!

Sandra Nascimento

Jurist, Happy Legal

Grote ‘eye opener’, hoe de schrijversflow kan ontstaan. Open hart, open mind en laat het ontstaan! Ik heb fantastische ondersteuning en begeleiding mogen ontvangen van twee professionals met een hart van goud. Advies ‘nee’ over denken, voel het en gewoon doen. Het is een reis naar je innerlijke wijsheid die je nooit zou hebben zien aankomen!

Jennifer Martina

Licensed Avatar® Master- leadership and coaching development

Ik heb met volle teugen genoten van deze schrijfretraite in een prachtige omgeving met goed gezelschap en uitstekende begeleiding. Onze dagen waren goed gevuld met schrijftijden, meditaties, besprekingen. En ‘last but not least’, de heerlijke maaltijden en de prachtige omgeving. Een voormalig klooster biedt de juiste omgeving voor een schrijfretraite. Het herhalen waard!

Marijke Mayer

Independent Translation and Localization Professional

Heb je de wens een boek te schrijven dan is het een goed idee mee te doen aan deze schrijfretraite. Na een gedegen voorbereiding online kom je gedurende 5 dagen bijeen om in gezelschap van anderen jouw droom te realiseren. Een goede blauwdruk geeft houvast bij het uitwerken en schrijven van je boek. Mirja geeft advies, de anderen stimuleren en activeren. Gegarandeerd dat in vijf dagen het boek van een gedachte werkelijkheid wordt.

Dorthe Schipperheijn

Mental Fitness Coaching Training, www.dortheschipperheijn.nl

Twee pittige dames met elk een heel eigen vakgebied. Betrouwbaar en eerlijk. Vijf dagen lang beschikbaar om je te kneden en te prikkelen en weer vlot te trekken. Veel van jullie geleerd!

Nynke van der Bij

Opleider Emotiecoach bij Nynke van der Bij en Emotie Academie, www.nynkevanderbij.nl

De 5-daagse schrijfretraite van Mirja kan ik iedereen die een boek wil schrijven van harte aanbevelen. Zij creërt een veilige en vertrouwde omgeving om alles uit jezelf naar boven te halen. Ze heeeft een prachtige structuur voor de basis ontwikkeld zodat je na 5 dagen ook echt met resultaten naar huis gaat. De balans tussen schrijven en coachen zit goed verankerd in het programma waardoor het vijf dagen lang een cadeautje voor jezelf wordt.

Jolanda Sprokholt

Fotograaf, Reisreportages, www.jolandasprokholt.nl

Ik ben blij en dankbaar met deze schrijfretraite. Het gaf me vertrouwen in mezelf, dat wat ik te vertellen heb van waarde is en dat het me gaat lukken mijn boek te schrijven en uit te geven. Iets wat ik een week geleden alleen maar van kon dromen. Ik heb veel geleerd. Dank voor de fijne begeleiding Mirja.

Jordis Jakubczick

Owner at Somatic Dance Works en Somatic Healing, www.somatic-dance.nl

In deze schrijfretraite begon ik met twijfel. “Een boek? Hoe dan?” Ik begon met makkelijke onderwerpen schrijven en in de loop van de week kwam de structuur van het boek vanzelf tevoorschijn. Acht hoofdstukken staan in de steigers. Ik ben erg blij! Mirja zorgde voor een dagprogramma, ritme en structuur en steeds weer terug naar mijn schrijftafel zorgde ervoor dat ik 5 dagen doorging. En dan ontstaat er dus een boek. Obstakels, moeilijke momenten, daar hielp je mij doorheen. Door de lastige onderwerpen aan te pakken is het een persoonlijk boek geworden.

Marianne Oudhof

Coach

Soms komt er iets op je pad wat de perfecte omstandigheden zijn voor je eigen wens/droom. Al jaren was ik van plan om een boek te schrijven over mijn passie en drijfveren. Ik heb nul seconden getwijfeld toen ik zag ‘ Schrijf je boek in 5 dagen’. Ik ben heel ver gekomen, heb prachtige feedbacks en tips gekregen. Door het proces en hulp is mijn boek beter en mooier geworden en heb ik voldoende richting om het boek af te krijgen. Daarnaast was het ook echt een cadeautje om mijzelf de tijd te geven. Ik ben echt tot rust gekomen. Het was op een prachtige locatie in Zeeland en het eten was ook heerlijk!

Joyce van der Velden

Trainer, Coach, Maxwise

De schrijfretraite is de ideale manier om je boek te schrijven. Rust, ruimte, natuur, goede verzorging. En gelijkgestemden. Het creëert iets stimulerends. Ik heb er meer uitgehaald dan een boek. Ik weet beter waarom ik het schrijf en waarom ik mijn bedrijf heb opgericht. Dit moet je meemaken.

George Begemann

Executive Coach

Ik heb net vijf dagen schrijfretraite achter de rug bij Mirja. In deze dagen heb in alle rust kunnen doorwerken aan de thema’s voor mijn boek. De meerwaarde van de retraite zit hem er voor mij vooral in de goede ondersteuning en de rust. Er werd gezond voor ons gekookt, er was ruimte voor meditatie en we hoefden verder nergens naar om te kijken. Bezig zijn met je boek en dat is alles. En ook: niets moet en alles mag. Thuis is dit lastiger en had ik dit schrijfproces over een langere periode uitgesmeerd. Ik beveel deze schrijfretraite aan iedereen aan. Lieve Mirja, bedankt voor alles!

Sandra Nascimento

Jurist, Happy Legal

Ik beveel je aan om deze schrijfretraite te volgen als je, zoals ik, al heel lang de wens had om dat te doen. Je eigen boek schrijven. Mirja is zo’n goede, deskundige begeleider dat je warme vleugels over je boek heen voelt. Vijf dagen focus en in flow je boek schrijven. Een droom kwam uit!

Danielle de Groot

Receptioniste

Ik heb zeker genoten van de schrijfretraite. Heel ontspannen en toch intensief bezig zijn met het doel dat je wilt bereiken, namelijk je eigen boek schrijven. De blauwdruk is de basis om met je boek te beginnen. Deze krijg je al voor de schrijfretraite waarmee je al aan de slag kunt gaan. De inspiratie die je krijgt van de mensen om je heen geeft je zo’n fijn gevoel. En niet te vergeten, de begeleiding is optimaal!

Yvonne Sadhoe

Gepensioneerd Onderwijzeres

Ik kan het je aanbevelen om deze schrijfretraite te volgen. Je gaat nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Volgens een bepaalde methodiek word je stapsgewijs meegenomen in het schrijfproces. De nadruk ligt erop om de potentie en de kracht in jezelf ‘aan te boren’! Dit is een geweldig mooi proces om mee te maken. Deze ervaring gun ik iedereen.

Patricia de Regt

Vitaliteitscoach, Panavisie

De 5-daagse Schrijfretraite was een transformatie voor mij. Ik was niet zeker of het zou gaan lukken. Ik vond het reuze spannend. Ik had een blauwdruk klaar. In mijn boek deel ik mijn levensverhaal in combinatie met mijn levenslessen die ik leerde. Dat doe ik in de vorm van een methode.

Tijdens de vijf dagen kwam een nieuwe methode in mij naar boven en deze heeft mij geholpen mijn boek inderdaad in vijf dagen AF te schrijven! Ik voel me nog wat onwennig bij het idee het echt te publiceren, maar het gaat wel ECHT gebeuren met de fantastische ondersteuning van Mirja. Ik heb veel over mezelf geleerd deze dagen en ik kan het iedereen aanbevelen.

Een hele leuke groep, veel herkenning, fijn de deelrondes tussendoor. Een hele mooie plek in Drenthe heeft zeker ook bijgedragen aan het geheel.

Maria Geelen

Rebalancer, Coach

Schrijf je boek ik 5 dagen, kan dat? Uit eigen ervaring zeg ik dat het kan, het schrijven van de inhoud. Mits je goed voorbereid bent, want voorbereiding is het halve werk. Ik heb mijzelf 5 dagen laten onderdompelen in een prachtige omgeving onder begeleiding van Mirja. De balans tussen het schrijven, ontspanning en meditaties was fijn.

Het schrijven van een boek is een proces en het is prettig dat ik hier volledig mijn eigen invulling aan kon geven met hun liefdevolle steun en ervaringen.

Bernadette Kasander

Leefstijl- en Gewichtscoach

Ik heb meegedaan aan de Schrijfretraite met Mirja. Ik vond het een bijzonder leerzame ervaring en ik had niet verwacht dat ik zo’n basis zou kunnen leggen voor een werkelijk prachtig boek. Ik had mijn blauwdruk klaar en ik wist wat ik wilde. Ik vond het heel fijn telkens de stukken tekst te mogen voorleggen aan Mirja. Haar tips op zowel schrijftechnisch als verdiepend vond ik zeer verhelderend en prettig. Het opende het potentieel en de schrijver in mij. De begeleiding, de stilte, de meditaties en de natuur helpen om te schrijven vanuit je essentie. Het was een ontzettend fijne liefdevolle groep en ik heb genoten van het heerlijke eten. Ik voel me supertrots op het resultaat en Mirja ontzettend bedankt voor je bezielende begeleiding.

K.

Therapeut

Betaalplan

De investering voor de Schrijfretraite is in totaal 2175 euro. Dit is exclusief 21% btw en inclusief de kosten voor verblijf.

Kies hieronder je betaalplan om direct je plek te reserveren. Doe het wel direct, want vol is vol.

Betaling in 1 keer

Betaal 2175,- euro in 1 keer.
Exclusief 21% btw en inclusief verblijf.

Betaling in 3 termijnen

Betaal in 3 termijnen van 759,- euro per keer.
Exclusief 21 % btw en inclusief verblijf.

Praktische zaken

Datum: 15 t/m 19 november 2024

Locatie: Hof Christina, Vrouwenpolder (Zeeland)

Investering: 2175,- euro exclusief 21% btw en inclusief verblijf

Verblijfskosten: inclusief overnachting op basis van eigen kamer met douche en toilet, ontbijt, lunch en diner

Veel gestelde vragen

Vraag: Wat als ik wel weet dat ik een boek ga schrijven, maar nog niet helder heb waarover?

Antwoord: Dat is de reden waarom een blauwdruk zo ontzettend fijn is. Dan krijg je helder waarover je boek gaat en hoe je dat in alle hoofdstukken gaat vatten. Op vrijdag 18 oktober staat de voorbereidende sessie gepland waarin ik uitgebreid de blauwdruk behandel. Deelnemers ontvangen na afloop de opname hiervan. Hiermee ga je de inhoud helder krijgen. Besef je goed, je kan het niet van tevoren bedenken, het ontstaat zoals een geplant zaadje groeit.

Vraag: Houdt de locatie rekening met dieetwensen?
Antwoord: Ja. Als je mij van tevoren aangeeft wat je dieetwensen zijn, dan geef ik dat door.

Vraag: Wat zijn de kosten van het uitgeven van het boek?
Antwoord: Wat de kosten zijn van het uitgeven van het boek is afhankelijk van de manier waarop je het aanpakt en het aantal boeken wat je laat drukken. Je kan het zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. De stappen die je in het hele proces van uitgeven zet, behandel ik uitgebreid tijdens de Schrijfretraite.

Vraag: Kun je me ook helpen bij het redigeren en uitgeven van mijn boek?
Antwoord: Ja, dat kan ik heel goed. Je krijgt tijdens de Schrijfretraite een heel mooi aanbod.

Vraag: Kan ik je bellen om te overleggen?
Antwoord: Ja, dat kan. Bel mij op 06-23964277