Ik gun iedereen een aantal dagen rust om gedachten en gevoelens op papier te zetten over onderwerpen die raken of die je waardevol vindt te delen met anderen. De schrijfretraite nodigt je uit om dieper na te denken over je onderwerp of jezelf. Tegelijkertijd word je professioneel, vanuit warmte, ondersteund in je schrijfproces.
 

(Schrijfretraite maart 2024)

Deanne Candel

Interim HR Business partner, www.candelhr.nl

Ik kan deze schrijfretraite aanbevelen voor een ieder die wil ontdekken of er een schrijver in zich schuilt en bovenal een reis door zichzelf wil maken. 

 

(Schrijfretraite maart 2024)

Annemiek den Hartog

Gastvrijheid Aanjager, https://www.annemiekdenhartog.nl/

Ik kan iedereen die serieus het plan heeft een boek te schrijven deze schrijfretraite aanbevelen. Mirja weet goed structuur te geven aan de dag, zorgt voor een mooie gezamenlijke start en afsluiting en schept de voorwaarden voor iedereen om de focus te vinden en te houden en echt in die schrijfbubble te komen. Op de achtergrond is ze altijd beschikbaar voor vragen, sparren, bevestiging of wat je maar nodig hebt. Ik ben vijf dagen lang in mijn bubble geweest en heb ongelooflijk veel meters gemaakt. Dat had ik thuis nooit kunnen bereiken.

(Schrijfretraite maart 2024, Esther deed voor de 3e keer weer mee)

Esther schreef al eerder twee boeken:

Levenslang

Een fractie van een seconde

Esther van der Klis

Auteur

Als je een boek in je hoofd hebt en je wilt ondervinden hoe het is om te schrijven, dan is dit wel een zeer unieke manier. Ik heb het als zeer steunend gevonden om het binnen de bubbel van een mooie omgeving/hotel te mogen doen, terwijl je er ondertussen van alle gemakken wordt voorzien. Het geeft je de gelegenheid om een flinke opstart van je boek te geven. En als je er eenmaal in zit, dan volgt de rest van zelf.

(Schrijfretraite maart 2024, Lenny deed voor de 2e keer weer mee)

Lenny van Biemen

Therapeut en coach, https://touchingsoul.nl/

Het voelde urgent om te gaan schrijven. Ik heb heerlijk in een bubbel gezeten waarin het optimaal werd gefaciliteerd om te schrijven. Ik heb genoten van de ruimte, het lekkere eten en de vrijheid in het programma.

(Schrijfretraite maart 2024, Nynke deed voor de 2e keer weer mee)

Nynke van der Bij

Therapeut, https://www.nynkevanderbij.nl/

Het was een genot om deel te nemen aan de schrijfretraite. Even helemaal weg om me te focussen op mijn teksten. Geweldige locatie, heerlijk eten en superfijne begeleiding. Echt een aanrader voor iedereen die in alle rust wil schrijven.

(Schrijfretraite maart 2024)

Bianca Scherpenisse

Coach, Leef Je Ware Potentie

Wat een ervaring! Dit is meer dan alleen maar een boek schrijven. Professionele begeleiding. Bijzondere mensen ontmoet. Niet een bubbel waar ik inzat, maar meerdere bubbels mogen ervaren. Ik ga met heel veel meer rijkdom dan een boek naar huis. Alhoewel ik langer deze sfeer had willen blijven voelen. Dank maar ook de fijne bijzondere medeschrijfsters en 1 bijzondere medeschrijver/ zanger/ gitarist. Ben van jullie gaan houden!!

(Schrijfretraite november 2023)

Marian Schreven

Levenskunstenaar

Fantastische retraite. Het schrijven is een mooie manier om tot rust, inkeer en inspiratie te komen. Op alle manieren wordt dit optimaal begeleid. De gezamenlijke gesprekken, de ruimte, die er voor iedereen is. Er is een heel fijn klimaat. Ook ondersteunt door familie die fantastisch eten maakt. De ruimte waar we verbleven draagt ook helemaal bij. Rust en ruimte. De avondprogramma’s waren ook mooi ingevuld met niet alleen gezelligheid maar ook met informatie over schrijven, redigeren, publiceren, boek uitgeven, etc. Dikke 10!

(bron foto: Zorggroep Almere)

(Schrijfretraite november 2023)

Tinka van der Gaarden

Dementieverpleegkundige

De schrijfretraite heb ik mogen ervaren als een retraite om te schrijven. Als een retraite dus, waar ik tot mezelf kon/ mocht komen en vandaar uit te schrijven. Ik schreef in wezen mezelf. Thanxxx.

(foto: Per Janssen)

(Schrijfretraite november 2023)

Peet Langen

Taaltherapeut/Hypnotiseur

Voor mij was deze 5-daagse als de knipoog van God. De knipoog van goedkeuring en erkenning. Onvoorwaardelijk en liefdevol. Een support die verder gaat dan de juiste woorden en technieken. In alle gelijkwaardigheid en ruimte invulling te geven aan het lege papier. Dank, Dank, Dank!

(Schrijfretraite november 2023)

Lenny van Biemen

Therapeut en coach, https://touchingsoul.nl/

Het was voor mij de tweede keer om mee te doen met deze retraite. Een bewust cadeau aan mezelf. Mijn boek moet er komen, maar om het te schrijven heb ik de rust, de ruimte, de veiligheid en de focus nodig die wordt geboden. Een nieuwe groep, een andere locatie, maar weer een bijzondere inspirerende reis. En belangrijke stappen in mijn boek die ik thuis in mijn eentje nooit had kunnen zetten. Dank je wel!

(Schrijfretraite november 2023)

Esther van der Klis

Auteur

Met een boek dat nu voor 1/3 af is en een enorm zelfvertrouwen dat die andere 2/3 er ook (spoedig) zal komen, rij ik nu weg na 5 dagen schrijfretraite in Zeeland. De warme, respectvolle en deskundige begeleiding hebben bij mij schitterende zinnen, prachtige dialogen en uiteindelijk, tot mijn blije verbazing, de fantastische mooie basis weten te leggen van precies DAT boek dat al jaren in mijn hart lag, maar nu ‘alleen’ nog op papier moest komen. Dank jullie wel! Ik ben een blij mens!

(Schrijfretraite november 2023)

Marianne Stroucken

Kunstenaar

Deze week heeft mij en Dorthe Schipperheijn opgeleverd dat de outline van ons boek klaar is. Mijn saboteur, de avoider, heeft weinig ruimte gekregen! Dankzij jullie kwamen we telkens weer op het rechte schrijverspad. Dank voor een fijne inspirerende week. Ons boek gaat echt ons boek worden!

(Schrijfretraite juli 2023)

Ellen Seffens

Trainer, coach

Ik wist precies welk boek ik wilde schrijven. Maar ik hikte er enorm tegen aan om ook echt eraan te beginnen. Jullie hebben mij over die drempel geholpen. Je biedt een veilige, warme omgeving die uitnodigde om aan het verhaal te beginnen. Je stond de hele week naast mij en gaf mij het vertrouwen dat ik dit kan. Behalve de retraite zelf was de voorbereiding met de blauwdruk ook heel prettig en waardevol. Door de blauwdruk vooraf te maken was ik de drempel al over gestapt voordat ik er zelf erg in had.

(Schrijfretraite juli 2023)

Eshter van der Klis

Auteur, Esther van der Klis Instagram en Auteursblog

Twee pittige dames met elk een heel eigen vakgebied. Betrouwbaar en eerlijk. Vijf dagen lang beschikbaar om je te kneden en te prikkelen en weer vlot te trekken. Veel van jullie geleerd!

(Schrijfretraite juli 2023)

Nynke van der Bij

Opleider Emotiecoach bij Nynke van der Bij en Emotie Academie, www.nynkevanderbij.nl

De 5-daagse schrijfretraite kan ik iedereen die een boek wil schrijven van harte aanbevelen. Er is een veilige en vertrouwde omgeving om alles uit jezelf naar boven te halen. Ze hebben een prachtige structuur voor de basis ontwikkeld zodat je na 5 dagen ook echt met resultaten naar huis gaat. De balans tussen schrijven en coachen zit goed verankerd in het programma waardoor het vijf dagen lang een cadeautje voor jezelf wordt.

(Schrijfretraite juli 2023)

Jolanda Sprokholt

Fotograaf, Reisreportages, www.jolandasprokholt.nl

Heb je de wens een boek te schrijven dan is het een goed idee mee te doen aan deze schrijfretraite. Na een gedegen voorbereiding online kom je gedurende 5 dagen bijeen om in gezelschap van anderen jouw droom te realiseren. Een goede blauwdruk geeft houvast bij het uitwerken en schrijven van je boek. Je krijgt advies, de anderen stimuleren en activeren. Gegarandeerd dat in vijf dagen het boek van een gedachte werkelijkheid wordt.

(Schrijfretraite juli 2023)

Dorthe Schipperheijn

Mental Fitness Coaching Training, www.dortheschipperheijn.nl

Grote ‘eye opener’, hoe de schrijversflow kan ontstaan. Open hart, open mind en laat het ontstaan! Ik heb fantastische ondersteuning en begeleiding mogen ontvangen van twee professionals met een hart van goud. Advies ‘nee’ over denken, voel het en gewoon doen. Het is een reis naar je innerlijke wijsheid die je nooit zou hebben zien aankomen!

(Schrijfretraite juli 2023)

Jennifer Martina

Licensed Avatar® Master- leadership and coaching development

Ik ben blij en dankbaar met deze schrijfretraite. Het gaf me vertrouwen in mezelf, dat wat ik te vertellen heb van waarde is en dat het me gaat lukken mijn boek te schrijven en uit te geven. Iets wat ik een week geleden alleen maar van kon dromen. Ik heb veel geleerd. Dank voor de fijne begeleiding.

(Schrijfretraite juli 2023)

Jordis Jakubczick

Owner at Somatic Dance Works en Somatic Healing, www.somatic-dance.nl

Ik heb met volle teugen genoten van deze schrijfretraite in een prachtige omgeving met goed gezelschap en uitstekende begeleiding. Onze dagen waren goed gevuld met schrijftijden, meditaties, besprekingen. En ‘last but not least’, de heerlijke maaltijden en de prachtige omgeving. Een voormalig klooster biedt de juiste omgeving voor een schrijfretraite. Het herhalen waard!

(Schrijfretraite juli 2023)

Marijke Mayer

Independent Translation and Localization Professional

Ik ben voor de tweede keer op schrijfretraite. De schrijfretraite beveel ik van harte aan vanwege de rust en de ruimte. In deze vijf dagen staat niets je in de weg om een mooie basis te maken met je boek. Ik kijk uit naar het volgende boek en de volgende retraite!

(Schrijfretraite juli 2023)

Sandra Nascimento

Advocaat, Gewichtsconsulent, Vitaliteitscoach, www.happylegal.nl

Soms komt er iets op je pad wat de perfecte omstandigheden zijn voor je eigen wens/droom. Al jaren was ik van plan om een boek te schrijven over mijn passie en drijfveren. Ik heb nul seconden getwijfeld toen ik zag ‘ Schrijf je boek in 5 dagen’. Ik ben heel ver gekomen, heb prachtige feedbacks en tips gekregen. Door het proces en hulp is mijn boek beter en mooier geworden en heb ik voldoende richting om het boek af te krijgen. Daarnaast was het ook echt een cadeautje om mijzelf de tijd te geven. Ik ben echt tot rust gekomen. Het was op een prachtige locatie in Zeeland en het eten was ook heerlijk!

(Schrijfretraite november 2022)

Joyce van der Velden

Trainer - Coach, Maxwise Trainingen

Ik kan het iedereen aanbevelen om in 5 dagen afgezonderd te gaan zitten om je eigen verhaal goed en in alle rust uit te werken. In ons dagelijks leven van allerlei hectiek is het soms lastig om dit voor elkaar te krijgen. De goede begeleiding van experts en gelijkgestemden zorgen er voor dat je helemaal in flow komt en dat het boek daadwerkelijk ook helemaal af is.

(Schrijfretraite november 2022)

Berend Bouwmeester

Growth Mentor, Co founder Bottomlines

Ik beveel je aan om deze schrijfretraite te volgen als je, zoals ik, al heel lang de wens had om dat te doen. Je eigen boek schrijven. Je krijgt zo’n goede, deskundige begeleiding dat je warme vleugels over je boek heen voelt. Vijf dagen focus en in flow je boek schrijven. Een droom kwam uit!

(Schrijfretraite november 2022)

Danielle de Groot

De schrijfretraite is de ideale manier om je boek te schrijven. Rust, ruimte, natuur, goede verzorging. En gelijkgestemden. Het creëert iets stimulerends. Ik heb er meer uitgehaald dan een boek. Ik weet beter waarom ik het schrijf en waarom ik mijn bedrijf heb opgericht. Dit moet je meemaken.

(Schrijfretraite november 2022)

George Begemann

Executive sparring partner, George Begemann

Ik kan het je aanbevelen om deze schrijfretraite te volgen. Je gaat nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Volgens een bepaalde methodiek word je stapsgewijs meegenomen in het schrijfproces. De nadruk ligt erop om de potentie en de kracht in jezelf ‘aan te boren’! Dit is een geweldig mooi proces om mee te maken. Deze ervaring gun ik iedereen.

(Schrijfretraite november 2022)

Patricia de Regt

Vitaliteitscoach, Panavisie

Ik heb zeker genoten van de schrijfretraite. Heel ontspannen en toch intensief bezig zijn met het doel dat je wilt bereiken, namelijk je eigen boek schrijven. De blauwdruk is de basis om met je boek te beginnen. Deze krijg je al voor de schrijfretraite waarmee je al aan de slag kunt gaan. De inspiratie die je krijgt van de mensen om je heen geeft je zo’n fijn gevoel. En niet te vergeten, de begeleiding is optimaal!

(Schrijfretraite november 2022)

Yvonne Sehrezaad Sadhoe

Onderwijzeres (gepensioneerd)

Ik heb net vijf dagen schrijfretraite achter de rug. In deze dagen heb in alle rust kunnen doorwerken aan de thema’s voor mijn boek. De meerwaarde van de retraite zit hem er voor mij vooral in de goede ondersteuning en de rust. Er werd gezond voor ons gekookt, er was ruimte voor meditatie en we hoefden verder nergens naar om te kijken. Bezig zijn met je boek en dat is alles. En ook: niets moet en alles mag. Thuis is dit lastiger en had ik dit schrijfproces over een langere periode uitgesmeerd. Ik beveel deze schrijfretraite aan iedereen aan. Bedankt voor alles!

(Schrijfretraite juli 2022)

Sandra Nascimento

Advocaat en Adviseur Arbeidsrecht, Happy Legal

De 5-daagse Schrijfretraite was een transformatie voor mij. Ik was niet zeker of het zou gaan lukken. Ik vond het reuze spannend. Ik had een blauwdruk klaar. In mijn boek deel ik mijn levensverhaal in combinatie met mijn levenslessen die ik leerde. Dat doe ik in de vorm van een methode.

Tijdens de vijf dagen kwam een nieuwe methode in mij naar boven en deze heeft mij geholpen mijn boek inderdaad in vijf dagen AF te schrijven! Ik voel me nog wat onwennig bij het idee het echt te publiceren, maar het gaat wel ECHT gebeuren met de fantastische ondersteuning. Ik heb veel over mezelf geleerd deze dagen en ik kan het iedereen aanbevelen.

Een hele leuke groep, veel herkenning, fijn de deelrondes tussendoor. Een hele mooie plek in Drenthe heeft zeker ook bijgedragen aan het geheel.

(Schrijfretraite juli 2022)

Maria Geelen

Rebalancer, Coach, Ruggesteun voor Ondernemers

Schrijf je boek ik 5 dagen, kan dat? Uit eigen ervaring zeg ik dat het kan, het schrijven van de inhoud. Mits je goed voorbereid bent, want voorbereiding is het halve werk. Ik heb mijzelf 5 dagen laten onderdompelen in een prachtige omgeving. De balans tussen het schrijven, ontspanning en meditaties was fijn. Het schrijven van een boek is een proces en het is prettig dat ik hier volledig mijn eigen invulling aan kon geven met hun liefdevolle steun en ervaringen.

(Schrijfretraite juli 2022)

Bernadette Kasander

Leefstijl- en Gewichtscoach

Ik besloot op een dag hulp te vragen aan een ervaringsdeskundige op het gebied van het schrijven van teksten. Ik ken Mirja vanuit mijn netwerk. Na een gesprek besloot ik de intense verhalen van mijn leven met haar te delen. Het werd mij duidelijk dat mijn verhaal stond als een huis, de inhoud waardevol was en zij mij zou gaan helpen bij het verwezenlijken van mijn boek.

In een persoonlijk gesprek met haar adviseerde ze me, naast de teksten over mijn kind-ervaring, teksten te schrijven over wie ik vandaag ben. Waar ik sta en wat de obstakels zijn waarmee ik te maken heb, in alle rollen die mij dagelijks of wekelijks bezighouden. Hoe ik in het leven sta, waar ik tegenaan loop en waar of hoe ik ergens mee aan de slag ga. Kortom, zij hielp mij dit boek compleet te maken. Ze haalde het verleden naar het heden en ik zorgde voor de tekst. Ze maakte het proces inzichtelijker en maakte de inhoud van het boek zo nog waardevoller.

Mirella Herwegh

Ondernemer, OOM Marketing

Ik heb meegedaan aan de Schrijfretraite in Drenthe met Marielle en Mirja. Ik vond het een bijzonder leerzame ervaring en ik had niet verwacht dat ik zo’n basis zou kunnen leggen voor een werkelijk prachtig boek. Ik had mijn blauwdruk klaar en ik wist wat ik wilde. Ik vond het heel fijn telkens de stukken tekst te mogen voorleggen aan Marielle en Mirja. Hun tips op zowel schrijftechnisch als verdiepend vond ik zeer verhelderend en prettig. Het opende het potentieel en de schrijver in mij. De begeleiding, de stilte, de meditaties en de natuur helpen om te schrijven vanuit je essentie. Het was een ontzettend fijne liefdevolle groep en ik heb genoten van het heerlijke eten. Ik voel me supertrots op het resultaat en Marielle en Mirja ontzettend bedankt voor jullie bezielende begeleiding.

(Schrijfretraite juli 2022)

K. (Anoniem, naam bekend)

Therapeut, Zenleraar